U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. Nije bilo evidentiranih krivičnih djela.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 16.06.2024. godine oko 00.05 časova lišili su slobode lice inicijala S.K. sa područja opštine Modriča, zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Prilikom lišenja slobode zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola navedeno lice nije postupilo po naređenju policijskih službenika i tom prilikom je pružalo aktivan otpor. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 16.06.2024. godine, oko 01.05 časova lišili su slobode lice inicijala F.M. iz Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,78 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 16.06.2024. godine, oko 02.45 časova lišili su slobode lice inicijala M.S. sa područja opštine Šamac, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,98 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Stanari, 16.06.2024. godine, oko 16.00 časova lišili su slobode lice inicijala S.Š. sa područja opštine Stanari, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,80 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 16.06.2024. godine, oko 18.40 časova lišili su slobode lice inicijala A.K. sa područja opštine Modriča, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava doboj

Prethodni članakDOBOJ: Poslanik Obren Petrović čestitao Kurban-bajram
Naredni članak„Vodovod” a.d. Doboj – Obavještenje za korisnike