U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, tri narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

-Policijskoj stanici Doboj 1, 08.02.2024. godine, prijavljeno je da je iz jednog trgovačkog centra u Doboju otuđen određeni alat. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela krađa.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 08.02.2024. godine na osnovu Naredbe Osnovnog suda Modriča izvršili su pretres objekta koji koristi lice inicijala A.Z. iz Vukosavlja, prilikom čega je pronađena i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, kao i drugi predmeti koji služe za konzumiranje opojne droge. Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

-Policijski službenici Policijske stanice Brod, 08.02.2024. godine, oko 14.05 časova lišili su slobode lice inicijala M.O. sa područja opštine Brod, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,71 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, 08.02.2024. godine, oko 21.35 časova lišili su slobode lice inicijala S.S. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,75 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijskoj stanici Modriča, 08.02.2024. godine, oko 04.15 časova, prijavljeno je da je došlo do požara na jednom ranču na području opštine Modriča. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Modriča. Uviđaj je započet 08.02.2023. godine od strane policijskih službenika Policijske stanice Modriča i inspektora za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj, ali zbog jasnijeg uvida u uzrok požara biće nastavljen danas uz prisustvo vještaka za požare i havarije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Sloga Meridian domaćin Igmanu u osmini finala Kupa BiH
Naredni članakU Moskvi predstavljen spomenik Vitaliju Čurkinu; Bista će biti postavljena u Istočnom Sarajevu