U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela i pet saobraćajnih nezgoda. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

-Na nekategorisanom putu, u mjestu Mladikovine, opština Teslić, 06.05.2024. godine, oko 17.05 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice inicijala N.J. sa područja opštine Teslić koje je upravljalo putničkim automobilom marke “VW golf” sa kojim su se u vozilu nalazili suvozač lice lice inicijala S.J. sa područja opštine Teslić i putnik lice inicijala D.D. sa područja opštine Teslić. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobilo je lice inicijala D.D. putnik u navedenom vozilu i isto je upućeno na ljiječenje u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, dok su vozač i suvozač u navedenom vozilu zadobili tjelesne povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili i isti su zadržani na liječnju u bolnici „Sveti apostol Luka“ u Doboju. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 06.05.2024. godine, oko 00.05 časova lišili su slobode lice inicijala A.Š. iz Bijeljine, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,50 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 06.05.2024. godine, oko 21.30 časova lišili su slobode lice inicijala J.Z. iz Žepča, FBiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,59 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 06.05.2024. godine, oko 22.10 časova lišili su slobode lice inicijala S.S. sa područja opštine Modriča, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,80 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 06.05.2024. godine, oko 22,30 časova lišili su slobode lice inicijala M.M. iz Bratunca, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,59 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: policijska uprava Doboj

Prethodni članakParastos u Donjoj Gradini 12. maja, memorijalna akademija dan ranije
Naredni članakOtvaranje Arnaudije; Džamija vijekovima da bude na molitvenu upotrebu svim islamskim vjernicima