U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 04.07.2024. godine, oko 12.40 časova lišili su slobode lice inicijala A.H. iz Doboj Istoka, FBiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Izvršenim testiranjem navedenog lica na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno ja da je isto pozitivno na opojnu drogu amfetamin i THC. Takođe kod navedenog lica su pronađena dva paketića sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“. Licu su izdati prekršajni nalozi u skladu sa članom 235. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i članom 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

-Policijski službenici Policijske stanice Brod, 04.07.2024. godine, oko 22.30 časova lišili su slobode lice inicijala M.B. državljanina Republike Hrvatske, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,38 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakEgić: 32 godine bez odgovornosti – zločin bez kazne nad Srbima srednjeg Podrinja
Naredni članakStevandić: Srbi i Dodik ne pale vatru, već su u odbrambenoj poziciji