U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

-Policijskoj stanici Teslić, 03.04.2024. godine, prijavljeno je da je izvršena provala u porodičnu kuću u Tesliću. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa u pokušaju.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 03.04.2024. godine na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres vozila koje koristi lice inicijala S.S. sa područja grada Doboja, prilikom čega je pronađena digitalna vaga za precizno mjerenje sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Naime, prilikom kontrole u saobraćaju od strane policijskih službenika utvrđeno je da je navedenim vozilom upravljalo lice incijala S.S. koje je omogućilo konzumiranje opojne droge licu inicijala M.H. sa područja grada Doboja koje se nalazilo na mjestu suvozača u navedenom vozilu. Nakon dokumentovanja predmeta protiv lica inicijala S.S. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 03.04.2024. godine, oko 18.45 časova lišili su slobode lice inicijala M.H. iz Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,99 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 03.04.2024. godine, oko 21.10 časova lišili su slobode lice inicijala V.P. iz Teslića, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakVišković: Sa Mađarskom očekujemo investicije koji su znatno veće od do sada dogovorenih 100 miliona evra
Naredni članakStojičić: Upisna politika usklađivana sa pravcima razvoja privrede