U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo evidentiranih krivičnih djela.

-Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 02.06.2024. godine, oko 17.50 časova lišili su slobode lice inicijala B.M. iz Petrova, zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje). Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, 02.06.2024. godine, oko 14.30 časova lišili su slobode lice inicijala G.M. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,94 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 02.06.2024. godine, oko 01.15 časova lišili su slobode lice inicijala O.Dž. iz Modriče, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 02.06.2024. godine, oko 01.45 časova lišili su slobode lice inicijala D.M. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,54 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakPravo na rodni identitet – evropski put ili stranputica? (VIDEO)
Naredni članakGRANIČNI PRELAZI: Gužva u Velikoj Kladuši, Gradini i Gradišci na izlazu iz BiH