U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su tri krivična djela, tri narušavanja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode.

Značajniji bezbjednosni događaji:

Policijskoj stanici Doboj 2, 25.10.2021. godine, oko 03,30 časova, prijavljeno je da je izbio požar u garaži otvorenog tipa u kojoj se nalazio parkiran putnički automobil marke „VW” tip “passat” vlasništvo lica inicijala E.H. sa područja Grada Doboja. U požaru koji su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj povrijeđenih lica nije bilo dok je navedeni putnički automobil u potpunosti izgorio. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 i inspektor za ekspolozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj, prilikom čega je utvrđeno da je uzrok požara djelovanje ljudskog faktora. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Policijskoj stanici Derventa, 25.10.2021. godine, prijavljeno je da je lice inicijala M.J. sa područja grada Derventa nedaleko od svoje porodične kuće u obližnjoj njivi bacilo eksplozivnu napravu (bombu). Po prijavi su odmah postupili policijski službenici Policijske stanice Derventa koji su pronašli mjesto gdje je aktivirana eksplozivna naprava te da u neposrednoj blizini nije bilo lica i da niko nije povrijeđen. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres prostorija koje koristi navedeno lice prilikom  čega su  pronađena i oduzeta 184 metka različitog kalibra. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 26.10.2021. godine, oko 09,45 časova, u ulici Kralja Petra Prvog u Derventi lišili su slobode lice inicijala S.D. sa područja Grada Derventa za kojim je Osnovni sud Derventa raspisao Centralnu potjernicu zbog osnova sumnje da je isto izvršilo produženo krivično djelo teška krađa. Navedeno lice je predato pripadnicima Sudske policije Doboj.

Saobraćajne nezgode:

U ulici Svetog Save u Derventi, 25.10.2021. godine, oko 07,20 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice inicijala M.K. iz Dervente koje je upravljalo putničkim automobilom marke „VW golf IV” i dva maloljetna pješaka. Navedena nezgoda se dogodila na vidno  obilježenom pješačkom prelazu. U ovoj nazgodi pješaci su zadobili tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Derventa te je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Doboj.     

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Polciijska uprava Doboj

Prethodni članakKomšić protiv susreta Vučića i Izetbegovića
Naredni članakU Srpskoj zaraženo još 268 osoba; Preminulo 11; U Doboju 10 novozaraženih