Servisne informacije

Servisna informacija Policijske uprave Doboj za 24.07.2019. godine

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su tri krivična djela, četiri saobraćajne nezgode i jedan požar. 

            Aktivnosti i rezultati:

            Policijska stanica Petrovo, 24.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaje o izvršenim krivičnim djelima protiv:

            lica D.R. iz Petrova, zbog osnova sumnje da je izvršilo  krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozvnih materija“;

            lica D.L. iz Petrova, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.

            Policijski služenici policijske stanice Teslić, identifikovali su izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“ koje je počinio u aprilu mjesecu 2018. godine na području opštine Teslić.

            Na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda u Tesliću, 24.07.2017. godine, policijski službenici policijske stanice Teslić izvršili su pretres kuće i pomoćnog objekta u Tesliću koje koristi lice T.G. iz pomenutog mjesta, pri čemu su pronašli razne predmete koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutm počinjenim krivičnim djelom, koji će biti vraćeni vlasniku.  

            Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica             T.G. biće podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

            Policijski službenici policijske stanice Stanari, 24.07.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju, na području opštine Stanari izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice R.R., pri čemu je pronađeno i privremeno oduzeto: automatska puška, 25 puščanih metaka, dva pištoljska metka, okvir za automatsku pušku, zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu kanabis u količini od 33,49 grama, plastična kanta zapremine od 10 litara sa ostacima zelene biljne materije, nargila, drobilica za kanabis i staklena teglica sa tragovima biljne materije zelene boje.

            U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

             Saobraćajne nezgode:

            U Derventi u Ulici Gavrila Principa, 24.07.2019. godine, oko 18,30 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice O.V.D, trenutno nastanjeno u Njemačkoj, koje je upravljalo automobilom marke „BMW“ i pješak, maloljetno lice iz Dervente. U ovoj nezgodi pješak je zadobio teške tjelesne povrede i ukazana mu je pomoć u Domu Zdravlja u Derventi. Izvršen je uviđaj i o svemu je obaviješten dežurni tužilac koji se izjasno da navedeni ima obilježje Kkrivičnog djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“.

            Ostali događaji:

            Policijskoj stanici Teslić, 24.07.2019. gdine, u 09,50 časova, iz Doma zdravlja Teslić prijavljeno je da je u navedenu ustanovu, dovezeno lice M.S. (1947) sa područja opštine Teslić, koje je zadobilo povrede prilikom pada sa krova kuće visoke oko pet metara, gdje je izvodilo radove. Povrijeđeno lice je upućeno na dalje liječenje u Regionalni medicinski centar u Doboju gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život. O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac Okrućnog javnog tužilaštva u Doboju.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: PU Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close