Srpska demokraska stranka  saopštila je danas da se zahvaljuje se ministru Draganu Lukaču što je postupio i presjekao spekulacije da strane službe tobože spremaju atentat na nekog od viđenijih opozicionara, kako bi krivicu prebacile na Milorada Dodika, i pozdravljamo Lukačev stav da je riječ o ”političkim pričama” bez utemeljenja jer bi u suprotnom MUP RS već uhapsio one koji su spremni za takvo zlodjelo.

U saopštenju SDS-a se dalje navodi:

– Međutim, pozivamo ministra Lukača da se do kraja ponaša odgovorno i da preduzme mjere protiv svog savjetnika Predraga Ćeranića koji je prvi plasirao ”političke priče” o ubistvu opozicionara, u autorskom tekstu pod nazivom – “Listu za odstrel” podmeću Srpskoj, Vučić postaje sumnjiv zbog “Srpskog toka” koji je prenio i RTRS.

U najblažoj varijanti, Lukač bi trebalo da se riješi savjetnika koji širi neistine, unosi uznemirenje u javnost i nanosi štetu MUP-u RS.

Generalnom direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću, pak, poručujemo da bi nešto mogao naučiti i od svoje šefice Željke Cvijanović koja je ovim povodom upozorila da se ”mora voditi računa i o izvorima”. Nedopustivo je da se javni servis oslanja na tabloidne, anonimne izvore, a ne na institucije.

Očito je Milinović, u želji da diskredituje opoziciju i pomogne partijskog šefa, otišao toliko daleko da se smučio i svojim šefovima jer je počeo da im nanosi štetu, proizvodeći ih u potencijalne egzekutore neistomišljenika.

Ukoliko Lukač i Cvijanovićeva zaista stoje iza svojih riječi, jedini način da pokažu odgovornost i političku zrelost jeste da odmah pokrenu inicijative za smjene Predraga Ćeranića i Draška Milinovića.

U suprotnom, pokazaće da su dio ”crnog kola Ćeranića i Milinovića”, te da su se od svega samo verbalno, pilatovski ogradili samo zato što su ocijenili da ovakve informacije nanose štetu i njima.

Srpska demokratska stranka poziva premijerku Cvijanović i ministra Lukača da sprovedu temeljitu istragu povodom informacija koje plasiraju Ćeranić i Milinović jer je riječ o vrlo ozbiljnim krivičnim djelima ugrožavanja ljudskih života i rušenja ustavnog poretka.

Izvor: SDS

Prethodni članakDOBOJ: Dječiji hor “Pačići” održao koncert povodom 8. marta
Naredni članakU Srpskoj 114.357 nezaposlenih