Lijepo uređena dnevna soba može mnogo da govori o onome ko živi u domu. Ipak, zbog samog izgleda i kvadrature stana ili kuće, nisu sve prostorije idealne veličine, pa moramo da se dovijamo na razne načine kako da je dekorišemo, a da maksimalno iskoristimo svaki ćošak.

Jedan od većih problema jeste ako je dnevna soba duga, a uska. Mnogi bi rekli da je gotovo nemoguće iskoristiti takav prostor, ali prema ovim savjetima, mišljenje ćete promijeniti.

Da bi prostor dobio na ljepoti, možete dodati prelijepu antiknu komodu i divan veliki tepih. U zavisnosti od toga gdje se nalaze vrata u prostoriji, odaberite sofu koja neće biti prevelika. Istina je da osvjetljenje može da bude problem kog nikad nije dovoljno. Uvijek pored sofe možete smjestiti i jednu stonu lampu koja će dati poseban šmek cijelom ambijentu.

U suštini se možete igrati postavljanjem pregrada, ali to ne bi bio dobar potez upravo zbog manjka prostora, pa razmislite koliko prostora želite da ostavite slobodno. Imajte na umu da stvorite zone koje mogu biti i odvojene, ali i udoban zajednički dio cijelog prostora. Dakle, možete da odaberete dio u kom djeca mogu da se igraju dok vi u drugom dijelu čitate knjigu.

Dakle, sofa, tepih i komoda, to su tri predmeta koja bi trebalo da pronađu svoje mjesto u dugoj, a uskoj dnevnoj sobi, prenosi Ona.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakKako sanirati opekotine od sunca na prirodan način?
Naredni članakPredsjedništvo sa članovima Političkog savjeta EU