Konstantin Savić obilježio je kampanju za protekle oktobarske izbore. Mladić iz Teslića nije pobijedio u trci za načelnika svoje opštine, ali je, svejedno, stekao veliku popularnost u svim krajevima Bosne i Hercegovine, piše N1.

Zbog vatrenih govora, nastupa i jednostavne kampanje, stekao je podršku koju bi, jasno, mogao kapitalizovati na narednim izborima. Svjestan je toga i Savić, a kako je kazao u razgovoru za N1, sigurno će biti kandidat na narednim izborima. Pozicija u Predsjedništvu? Zašto ne, zapitao se on…

''Jedna od solucija je i kandidatura za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Još uvijek nisam siguran u detalje, ali sigurno ću se kandidovati i na narednim izborima. Da li za poslanika, da li za predsjednika Republike Srpske, da li za člana Predsjedništva BiH… Možda bi ta opcija bila i najbolja, da predstavljam BiH'', ispričao je Savić.

Ponovio je da je narodu muka od istih ljudi i da upravo u toj činjenici vidi svoju šansu. Želi donijeti neke nove momente u bh. političku svakodnevnicu.

''Dobro bi bilo, ovo su sve poznate ličnosti, dvadeset godina su tamo, iskusni su, ali su nepodobni i nepouzdani za glasače. Opcija da budem kandidat za člana Predsjedništva je sasvim izgledna'', dodao je on.

Podsjećamo, Jerko Ivanković Lijanović prošle sedmice, takođe je najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Izvor: N1

Prethodni članakZemljotres u Mostaru
Naredni članakDan za sjećanje: Bila jednom jedna zemlja