Predsjednik BORS-a Srpske Milomir Savčić izjavio je da ne dolazi u obzir inicijativa ministarke inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da se 11. jul proglasi danom žalosti u cijeloj BiH, jer je njena tvrdnja, zbog koje to traži, činjenično neutemeljena.

– Ljudski je odati poštu svim nevino stradalima. Ne mogu nam ni na koji način natovariti na leđa sve stradale u Srebrenici kao da su ubijeni, jer to nije istina i to se ne može prihvatiti – istakao je Savčić.

On je naveo da, uzimati kvalifikaciju koju je utvrdio neki “ad hok sud” /Haški tribunal/ koji je osudio državno i vojno rukovodstvo Republike Srpske neutemeljeno na materijalnim dokazima i stvarnom činjeničnom stanju, neće Srbe natjerati da priznaju nešto što nije istina.

Savčić je dodao da o tome govori i izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu u kome se navodi da nije bilo genocida u Srebrenici.

– Ništa me ne iznenađuje od Bisere Turković. Ona isključivo zastupa interes naroda kojem pripada, a rekao bih da prije zastupa interes političke parije iz koje dolazi, a ne naroda – naveo je Savčić.

Turkovićeva je juče uputila inicijativu predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji da se 11. jul proglasi danom žalosti u cijeloj BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: U subotu 10. jula turnir u malom fudbalu u Lipcu (FOTO)
Naredni članakRaspisana dva javna konkursa iz oblasti kulture