Trener fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt izjavio je da njegovi igrači moraju biti ponosni na dostignuća i da on snosi odgovornost za izbor igrača koji su izvodili jedanaesterce u porazu od Italije u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva.

– Igrači su dali sve što su imali, ne samo večeras, nego tokom čitavog takmičenja – rekao je Sautgejt poslije finala na Vembliju.

On je dodao da su engleski igrači “ispisali istoriju nekoliko puta tokom ovog takmičenja” i da su postigli više od bilo kog drugog engleskog tima u posljednjih 50 godina.

Sautgejt je naglasio da je on kao trener birao igrače za izvođenje jedanaesteraca i da one koji su promašili ne treba kriviti.

Britanska štampa na naslovnim stranama ukazuje na bolan poraz na penale, ali i na dobru igru mladog engleskog tima tokom čitavog šampionata pod vođstvom Sutgejta.

“Suze za heroje”, piše na naslovnoj strani “Indipendenta”, dok je “Dejli mejl” odabrao naslov “Sve se završava u suzama”, a “Telegraf” na naslovnoj strani piše: “Najveća agonija i ponovo poraz na penale”.

Premijer Boris Džonson rekao je da su svi u timu igrali kao heroji.

– Učinili su zemlju ponosnom i zaslužuju da im se to prizna – saopštio je Džonson.

Foto: epa/Andy Rain

Izvor: RTRS

Prethodni članakMilvoki prepolovio prednost Finiksa u NBA finalu (VIDEO)
Naredni članakKako su italijanski mediji vidjeli trijumf Đokovića