Prema mišljenju brojnih nutricionista večera bi trebalo da bude lagan obrok, ali ispunjen hranljivim materijama koje nam ubrzavaju metabolizam.

Zato smo za vas spremili veoma jednostavan recept za čia puding koji donosi vašem tijelu brojne blagodeti, prenosi stil.rs.

Sa druge strane, uz njega ćete vrlo lako sačuvati vitku liniju ili istrajati u borbi sa viškom kilograma, jer je ukus fenomenalan. Glavni sastojak ovog obroka sa kojim završavate dan su čia sjemenke, koje često nazivaju “superfood”. Naime, čia sjemenke su sitne crne, bijele i tamnosmeđe sjemenke koje potiču od biljke Salviahispanica, koja je vrsta mente. Asteci su ih čak koristili kao osnovnu hranu u sklopu religijskih obreda, ali i u medicinske svrhe.

Čia sjemenke su dobre za naš organizam jer obiluju: omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, vlaknima, antioksidansima, proteinima, ali i manganom, magnezijumom, fosforom, kalcijumom.

Potrebni sastojci:

4 kašike sjemenki čije, 2 banane, 250 ml vode, 250 ml mlijeka, kašika meda, malo cimeta.

Brza priprema:

Banane zgnječite viljuškom i pomješajte sa svim sastojcima. Dobijenu smjesu odložite u frižider. Čija sjemenke će potom učiniti svoje i “zgusnuti” ovaj puding, a ukus će vas oduševiti.

Foto: Shutterstock 

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakZdrave navike prije spavanja
Naredni članakVišković: Socijalna karta biće završena do juna