Ovo su savjeti kako da kožu održavate svježom , a da vam hladnoća ne predstavlja problem.

Hladnoća i suv vazduh može veoma da isuši i iziritira našu kožu, zato je veoma važno da se o njoj staramo redovno.

Evo nekoliko savjeta da ove zime izbjegnete upravo to isušivanje i podarite jedno lijepo osvježenje vašoj koži, poručuje “everydayhealth.com”

1.Grijanje

Obično nakon provedenog vremena napolju, prvo što uradimo kada uletimo u kuću jeste da pojačavamo grijanje. Međutim, ove velike promjene u temperaturama ni malo ne prijaju vašoj koži. Dakle, smanjite presvlačenja iz skafandera u šorts, već temperaturu prilagodite finoj i komfornoj, bez pretjerivanja. Što je toplije, to je vazduh suvlji.

2.Temperatura vode

Ovo će većini žena pasti najgore, ali da, vruća voda može samo dodatno isušiti kožu. Postoji jedno lako pravilo kojeg se treba pridržavati, a govori da ako koža pocrveni, voda je prevruća. Isto važi i za pranje ruku. Možda se čini da toplota pomaže, ali zapravo su veće šanse da vam mrtve ćelije kože, koje se naknadno pojavljuju znatno više i stvore iritaciju.

3. Kreme za ruke

Često pranje ruku može da isuši kožu, što ume da veoma da smeta, ali zato je veoma bitno da se redovno koristite odgovarajućim kremama. Tako ćete dovoljno “hraniti” vašu kožu.

4. Krema za sunce

Da, krema za sunce je veoma korisna, čak i kada je napolju tmurno, zimsko vrijeme. Snijeg odbija sunčeve zrake, što zauzvrat povećava vašu izloženost UV zračenju, koje je odgovorno čak i kada je u pitanju pojavljivanje bora. To znači da bez obzira da li ste na padinama, igrate se na snijegu ili šetate parkingom po poslu, jednako je važno da nanesete kremu za sunčanje po oštrom zimskom vremenu kao i ljeti, piše ona.rs.

5. Dobra ishrana i dosta vode

Ishrana igra veliku ulogu u nezi kože i njenom izgledom. Najviše se promjene primjete na licu, koje je najpodložnije bubuljicama i iritacijama, ali ne očekujte nevjerovatno drastične rezultate, jer je ishrana ipak samo jedan dio procesa. Pijenje dosta tečnosti, poput vode, je idealno za osvježenje naše kože. Srećom, postoji mnogo načina da vašu kožu sačuvate suvoće, a usput je dobar start za promjenu navika u nove i zdravije!

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakŠest načina da trenirate mozak da mrzi nezdravu hranu
Naredni članakDa li djecu treba podsticati da vjeruju u Djeda Mraza