Trenutno na tržištu niko ne posjeduje valjan sertifikat za mjerenje gledanosti, a novi pravilnik propisuje najnoviju tehnologiju uređaja za mjerenje gledanosti izjavila je direktor Instituta za metrologiju BiH Milica Ristović Krstić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Komisija za borbu protiv korupcije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obavila je prije nekoliko dana javno saslušanje predstavnika Instituta za metrologiju BiH po prijavama koje se odnose na uslove i tehničke okolnosti u postupku mjerenja gledanosti medija, te pitanje licenciranih kuća u drugim oblastima.

– Mislim da ni oni sami nisu imali osnov da me pozovu na takvo saslušanjae. Ovdje se radi o političkoj propagandi dvoje poslanika. Dva člana komisije su bila spremna da me izvrgnu ruglu, da dokažu nepostojeću korupciju, a sebi da prikupe političke poene – rekla je Ristović Krstićeva.

Ona je upitala pod čijim nalogom su ti poslanici organizovali cijeli taj skup i na osnovu čega su je pozvali?

– To je sve bila farsa koja se pretvorila u četiri i po sata razgovora i različitih predizbornih govora, a sve pod tobože krinkom zaštite medija. Svi neutralni ljudi koji su to posmatrali shvatili su šta je bio cilj – istakla je Ristović Krstićeva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPlenarna sjednica Ustavnog suda BiH – na dnevnom redu dopuna Pravila, izbor predsjednika i potpredsjednika
Naredni članakVolkswagen povlači gotovo 80.000 ID.4 modela