Kako navode britanski mediji, Rimac se proširuje na mobilnost na masovnom tržištu sa svojom inicijativom Project 3 Mobility.

Rimac će početkom ove godine predstaviti autonomni robotaksi kao pilot prototip sa komercijalnim operacijama planiranim za 2026. Iako su konkretni detalji o projektu ograničeni, Autocar izveštava da je Rimac potvrdio da razvoj robotaksija delimično podržava Kia, prenosi Autoblog.rs.

Osnivač i izvršni direktor Mate Rimac je rekao da Rimac želi da “promijeni živote više ljudi” pružanjem pristupačnog i ekološki prihvatljivog gradskog prevoza.

Vozilo će navodno imati sposobnost da radi bez ljudskog uticaja. Sveobuhvatni plan Rimca uključuje razvoj prateće infrastrukture kao što su punjači, čvorišta za skladištenje i parking mjesta. Mate Rimac opisuje robotaksi kao “automobil, ali potpuno drugačiji tip”.

Činjenica da je Rimac koristio Renault Espace MPV u svrhe testiranja može dati neke naznake o veličini i obliku robotaksija.

Mate Rimac je rekao da bi to “moglo da promijeni način na koji se ljudi kreću po gradovima”. Njegovo mišljenje je da usluga može biti vrhunska, ali “to ne znači skupo ili otmeno”.

Project 3 inače funkcioniše kao samostalni brend unutar portfelja Rimac grupe.

Foto: Instagram

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakPatrijarh Porfirije: Srpska je izraz vijekovne težnje srpskog naroda da živi u slobodi, pravdi i miru (FOTO)
Naredni članakEvo koliku odštetu Apple plaća jer je namjerno usporavao telefone