Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da se muslimanska rezolucija o Srebrenici nasilno i mimo Povelje UN nastoji staviti na dnevni red Generalne skupštine UN, ističući da za to ne postoji saglasnost Predsjedništva BiH, niti bilo koje druge institucije na nivou BiH.

– Svi koji nameću ovaj nečuveni akt, a koji falsifikuje istorijske događaje, svesrdno učestvuju u dodatnoj razgradnji i urušavanju BiH, razaraju Dejton i Ustav zemlje u koju se kunu – poručio je Košarac u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Prema Košarčevim riječima, njihov cilj nije izgradnja povjerenja i pomirenja na ovim prostorima, već žigosanje i anatemisanje srpskog naroda i ukidanje Republike Srpske.

– S kim misle da grade partnerstvo i evropsku budućnost? BiH može opstati samo kao dejtonska, sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ako uruše dejtonsku strukturu, a krenuli su tim putem, šta ostaje? Srpska u takvoj nedejtonskoj i neustavnoj BiH sasvim sigurno NE – poručio je Košarac.

On je dodao da su u velikoj zabludi svi koji misle da će Srbi i Srpska ćutke i pognutih glava prihvatiti omču koja im je namijenjena.

– To što im falsifikovani dokument sponzorišu potomci nacista i drugi zapadnjaci, perući krv sa sopstvenih ruku… E to je tek novi nivo ogavnosti – ocijenio je Košarac.

Košarac je pozvao na okretanje unutrašnjem dogovoru, ističući da o sudbini ove zemlje moraju odlučivati njeni građani, a ne stranci, inostrani tutori, kojima ovi prostori služe kao moneta za potkusurivanje, ne mareći za živote onih koji ovdje žive.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Srbi ne žele sukobe sa Bošnjacima, nego da se oslobode stega i pokušaja ukidanja Srpske
Naredni članakPojačana frekvencija vozila na devet graničnih prelaza