Luis Hamilton pregovara sa Mercedesom o uslovima svog novog ugovora, koji je, prema navodima direktora tog tima Tota Volfa, samo formalnost.

Luis Hamilton je sustigao svog najvećeg konkurenta Sebastijana Fetela kada je u pitanju broj pobeda, a kada je u pitanju zarada, mogao bi i da ga prestigne.

Dogovor je skoro finalizovan. Luis i mi smo na apsolutno istoj talasnoj dužini. Ali takav jedan ugovor kao što je njegov sadrži 100 strana sa mnogo tačaka, a to mora da bude pažljivo pripremljeno“, kazao je Volf u intervjuu za Šport bild.

Hamilton bi uskoro trebalo da potpiše trogodišnji ugovor koji će mu godišnje donositi 45 miliona evra. Zajedno sa primanjima od reklama, 33-godišnjak će inkasirati ukupno 150 miliona.

Toto zna, isto kao i ja, da od mene bolji ne postoji“, samouvereno je istakao svetski šampiona Hamilton.

U slučaju realizacije tog ugovora pod navedenim uslovima, Hamilton bi svrgao Fetela sa trona najplaćenijeg vozača Formule 1. Nemac u Ferariju zarađuje 40 miliona godišnje.

Očekuje se da će Hamiltonov ugovor zvanično biti potvrđen pre početka trke u Hokenhajmu, a njegov fokus sada je na Velikoj nagradi Bahreina, što će biti prilika za njega da uzvrati udarac posle drugog mesta na startu sezone u Melburnu.

(Sport klub)

Prethodni članakOd morbila 14 oboljelih u RS
Naredni članakDanas je veliki četvrtak