Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da deveta redovna sjednica Narodne skupštine, na čijem predloženom dnevnom redu se nalazi 25 tačaka, bude održana srijedu, 22. maja.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je Kolegijum utvrdio prijedlog dnevnog reda sjednice i da će svi materijali vrlo brzo dostupni.

Sjednica bi trebalo da počne u 10.00 časova.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se, između ostalog, Prijedlog deklaracije o protivljenju otvaranju rudnika litijuma, bora, natrijuma, stroncijuma, kalijuma i prateće asocijacije elemenata na teritoriji opštine Lopare – građanska inicijativa.

Pred poslanicima trebalo bi da se nađu i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, svi po hitnom postupku.

Na predloženom dnevno redu je i Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, Prijedlog zakona o zaštiti prirode, Prijedlog zakona o pripajanju dijela grada Zvornik opštini Lopare, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra oblačno sa kišom
Naredni članakDOBOJ: Počele Međunarodne đurđevdanske trke