Regulatorna agencija za komunikacije pridružuje se obilježavanju 6. februara, Dana bezbjednijeg interneta, čiji je ovogodišnji slogan “Surfaj sigurno – zajedno za bolji internet”, saopšteno je iz ove agencije.

Dan bezbjednijeg interneta ima međunarodni karakter i na inicijativu Evropske komisije globalno se obilježava s ciljem promovisanja i odgovornog korištenja digitalnih tehnologija.

Brojni akteri iz oblasti obrazovanja, socijalne i dječije zaštite, medija, telekomunikacija, promovišu bezbjednost djece u digitalnom okruženju, kao dio korporativnih i društvenih odgovornosti iz oblasti dječijih prava i prevencije nasilja nad djecom.

Značajan doprinos RAK-a kreiranju okruženja bezbjednijeg interneta u BiH učinjen je realizacijom projekta “Zaštita djece na internetu u sistemima korisnika RAK”, koji je obuhvatio analizu trenutnog stanja u BiH, izradu edukativnih materijala, ažuriranje veb- stranice i mobilne aplikacije Medijska i informacijska pismenost, digitalne komunikacije, kao i organizaciju stručno-edukativnih skupova u gradovima BiH o bezbjednosti djece na internetu.

Cilj projekta je podići svijest djece, roditelja i svih korisnika interneta o onlajn opasnostima, te analizom, istraživanjem i statističkim podacima ukazivati na potrebu stalne i preventivne edukacije, kao glavnog koraka u zaštiti djece na internetu i digitalnim platformama.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakMilovanović: Stalno podsjećati da je samo iz Vozuće u Јasenovac deportovano 400 Srba
Naredni članakNovi cjenovnik FZO donosi pojednostavljenja procedura i olakšice za pacijente