Na putevima u višim krajevima i preko planinskih prevoja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros ima snijega na kolovozu, a poledica je moguća i u nižim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Jak vjetar stvara snježne nanose na putevima na području Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, kao i na planinskim prevojima Lanište /Ključ-Bosanski Petrovac/, Makljen /Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje/ i Rostovo /Novi Travnik-Bugojno/.

Na putnom pravcu Posušje-Blidinje-Risovac, zbog jakog vjetra i nanosa, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, a ne preporučuje se kretanje ni za putnička vozila.

Vozačima se skreće pažnja i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Federaciji BiH /FBiH/ se sporije zbog radova saobraćaj odvija na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 6. februar
Naredni članakVRIJEME: Oblačno i hladno, temperatura ispod nule