Na zapadu Republike Srpske jutros se vozi po pretežno mokrim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povremeno jače udare vjetra, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog temperaturnih razlika vozačima se posebno skreće pažnja na opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U Federaciji BiH /FBiH/ zbog sanacije pružnog prelaza na magistralnom putu Živinice-Šićki Brod u mjestu Ljubače, saobraćaj se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci konja na kolovoz, pa se vozačima savjetuje poseban oprez.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Toplo, vjetrovito i promjenljivo vrijeme
Naredni članakMETEOALARM: Narandžasto upozorenje zbog vjetra