Saobraćaj se jutros odvija nesmetano na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, a zbog sanacije magistralnog puta Bijeljina-Pavlovića most, u rejonu graničnog prelaza, biće usporen, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Saobraćaj će u rejonu graničnog prelaza Pavlovića most biti usporen u periodu od 7.00 do 17.00 časova.

Iz AMS Srpske navode da danas u 12.00 časova počinje tradicionalni preventivno-turistički Auto-reli “Kozara – Sutjeska 2021” na Mrakovici u Nacionalnom parku “Kozara”, a nastavlja sutra u Istočnom Sarajevu i završava u nedjelju, 18. jula, na Tjentištu u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

AMS Republike Srpske i danas vozačima savjetuje da zbog visoke dnevne temperature po mogućnosti izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum na Šćepan Polju putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu, na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici druge sarajevske brigade – Krupac, Ravnogorska ulica, od 8.15 do 15.00 časova, saobraćaj će povremeno biti obustavljan u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Danas od 15.00 do 16.00 saobraćaj će biti obustavljen dva puta po pet do sedam minuta na lokalitetu kamenoloma Rogušići na Palama, zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogušići-Donja LJubogošta.

Do kraja godine režim saobraćaja izmijenjen je zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han-granica Republike Srpske i Federacije BiH /Križ/, kao i na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini-hidroelektrane.

Zbog radova u tunelima Čemerno, Čeljigovići, Stambolčić i Ugar izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na magistralnom putu dionica Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja, a saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom puta dionica Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim saobraćaja do 1. septembra.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji i Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.00 do 15.00 časova radnim danima, saobraćaj se obustavlja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja, osim vikendom.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, kao i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijak zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta dionica Jezero-Šipovo, saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu dionica Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

U FBiH su u toku radovi u tunelima Ivan i Crnaja, Tarčin-Jablanica, zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku je rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija, dionici Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Foto: mojabijeljina.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakFifa odobrila “Maradona kup”, prvi rivali Italija i Argentina
Naredni članakVRIJEME: Nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom