U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila, a nešto kasnije očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, posebno u gradskim zonama.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju vozačima da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, te upozoravaju na povećan broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka – Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor.

Obustava saobraćaja je i u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra na dionici magistralnog puta Prijedor – Tukovi.

Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola – Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do povremenih obustava dolazi i na regionalnom putu Doboj – Modriča u Kostajnici zbog miniranja u kamenolomu “Grapska-Kostajnica”.

Na dionici magistralnog puta Brodar – granica Republike Srpske/Srbije /Rudo jedan/ u tunelu Trgovišta, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na postavljanju rasvjete.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na ovom putnom pravcu, zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Gacko – Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova se vozi jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu Sijeračke stijene izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška – Banjaluka zbog radova na mostu Bogdanovac.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta LJubogošta – Sumbulovac – Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” zbog radova.

Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale zbog minerskih radova dolazi do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija – Donja LJubogošta.

Minerski radovi se izvode i na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak – Sokolac.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na regionalnom putu Stanari – Rudanka, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj – granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

U Banjaluci će danas, zbog održavanja kulturno-umjetničkog programa povodom proslave praznika Duhovi, u vremenu od 16.30 do 18.30 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Marije Bursać.

U FBiH radovi su u toku na magistralnim putevima Lašva – Kaonik, Lukavac – Šićki Brod, Kladanj – Vlasenica /Gojsalići/, Jelah – Doboj /Karuše/, Semizovac – Srednje i Čevljanovići – Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj u funkciji će biti granični prelaz Krstac, na putu Gacko – Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj /kod Zvornika/ zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 25. jun
Naredni članakVRIJEME: Nastavlja se promjenljivo i nestabilno vrijeme