Kolovozi su na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH pretežno suvi i mjestimično vlažni, a iz Auto-moto saveza Srpske skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona na putevima u usjecima.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova.

Iz AMS Srpske savjetuju vozačima opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Odroni su učestali posebno na putevima: Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero – Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča, Višegrad–Vardište i Dobro Polje – Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog izvođenja radova na M-18 Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u toku su minerski radovi zbog čega se obustavlja saobraćaj od 7.00 do 16:00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj – granica Repbulike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac-Piperi zabranjen je saobraćaj za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Iz AMS upozoravaju da su na magistralnom putu Livno-Šuica česti izlasci divljih konja na kolovoz.

U FBiH učestali su odroni na putevima Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Crna Rijeka – Jajce -Donji Vakuf, Bugojno – Kupres, Kladanj – Vlasenica, Simin Han – Kalesija kao i prevoju Rostovo /Novi Travnik – Bugojno/ i Makljen /Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje/.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 16. februar
Naredni članakVRIJEME: Danas pretežno sunčano