Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća nesmetano, uslovi za vožnju su povoljni, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske upozoravaju na povremeno jake udare vjetra u višim planinskim predjelima.

Povodom Uskrsa, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se ednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 12 tona.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2 izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Rudanka-Doboj.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola, izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj je izmijenjen i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraća se usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH na dionici Ključ-Sanski Most, zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na ulazu u Neum /Stolac-Neum/ zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u Dubrovačkoj ulici.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci /u Donjoj Jablanici/ Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, kao i na sjevernom ulazu u Mostar. Na mjestima radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakAmidžić: Izborni zakon Srpske vraća njena prava
Naredni članakVRIJEME: Vjetrovito i toplo, temperatura do čak 30 stepeni Celzijusovih