Magla jutros smanjuje vidljivost na području Foče, Trebinje, Prozora, Jablanice, Tuzle, Sarajeva, Gradačca, Odžaka i Travnika, a vozi se po mjestimično vlažnim ili mokrim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Izmjene su na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Jezero, Brčko-Lepnica/Lončari, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se vozačima skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno na putnim pravcima Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim-Bosanska Otoka, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Živinice-Kladanj-Olovo, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Foča.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar, kod restorana “Zdrava voda”, saobraća se naizmjenično, jednom trakom u dužini od 150 metara.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 24. februar
Naredni članakVRIJEME: Oblačno sa sunčanim periodima