Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ prohodna je i saobraćaj se odvija redovno, a iz Auto-moto saveza Srpske vozačima savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu, posebno na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog radova na izgradnji minihidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na magistralnom na dionici Kotor Varoš-Obodnik.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova u tunelima Čemerno /Brod na Drini dva-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Stambolčić /Pale-Podgrab/.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na magistralnom putu na dionici Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na magistralnom putu na dionica Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja. Saobraćaj reguliše privremena saobraćajana signalizacija.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Bijeljina-Ugljevik-Priboj 7.00 do 17.00 časova zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija zbog radova na magistralnom putu na dionici Derventa-Derventa /Žirovina/ u dužini od 1.55 kilometara.

Zbog radova u tunelu “Ugar” na magistralnom putu na dijelu Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju magistralnih puteva na dionici Doboj-Doboj /Poljice/ i dionici Rudanka-Doboj.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnog puta na dionici Ivanjska–Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići.

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova radnim danima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Isto se odnosi i na dionicu regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci. Obustava saobraćaja neće se izvoditi vikendom i u dane praznika.

Kretanje vangabaritnog tereta planirano je na dionicama: granica FBiH/Srpske Karuše-Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-granica Republike Srpske/FBiH Koprivina /do 18. jula/, granični prelaz Gradiška-terminal Gradiška-Aleksandrovac/poslovna zona /od danas/, Doboj-Bukovica mala 28-granični prelaz Brod /do danas/, granični prelaz FBiH/Republika Srpska Stanić Rijeka-granica Srpske/FBiH Karuše /do 16. jula/ i međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod /do sutra/.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta na dionici Jezero-Šipovo, saobraćaj će se povremeno obustavljati od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putnom pravcu na dionici Stari Majdan-Lamovita, zbog izvođenja radova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice dva- Šargovac u mjestu Trn.

U FBiH su u toku radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ zbog čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnom prelazu Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, dok su na ostalim prelazima zadržavanja do 30 minuta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 12. jul
Naredni članakVRIJEME: Danas sunčano i veoma toplo, do 38 stepeni