Svi putni pravci u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su prohodni, ali se vozačima savjetuje oprez zbog poledice, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Poledica je mjestimično izražena na putevima Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac i Rakitno-Blidinje, a na magistralnom putu Livno-Šuica učestali su i izlasci divljih konja na kolovoz.

Odrona ima na putnim pravcima Turbe-Karanovac, Jajce-Banjaluka, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakSrpska nezaobilazna u odlučivanju
Naredni članakVRIJEME: Sunčano i veoma hladno