U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozače danas očekuju promjenljivi uslovi vožnje, od suvih do mjestimično vlažnih ili mokrih kolovoza, uz učestale odrone u usjecima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ izdvajaju dionice Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča – Šćepan Polje i Višegrad – Ustiprača – Rogatica.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Rudanka – Doboj.

Zbog minerskih radova na regionalnom putu Doboj – Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj u vremenu od 11.00 do 15.00 časova tako da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Na regionalnom putu Gornja Čađavica – LJeljenča, u rejonu LJeljenče u toku je radovi zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta, na magistralnom putu Sastavci – Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom i regulisan je privremeno postavljenom signalizacijom.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crna Gora /Metaljka/.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH u mjestu Kraševo, na magistralnom putu Jelah – Doboj u toku su radovi na izgradnji kružnog toka i vozila saobraćaju usporeno od 7.00 do 17.00 časova.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum iz opravca Stoca, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na zaobilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Radovi na sanaciji mosta u toku su na planinskom prevoju Komar, na putu Travnik – Donji Vakuf, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Jablanica – Potoci, Tarčin – Raštelica, Čevljanovići – Nišići i Grude – Vitina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 3. april
Naredni članakVRIJEME: Umjereno do pretežno oblačno