Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH povoljni su uslovi za vožnju, a sporije se vozi na mjestima gdje su u toku radovi, pa vozače iz Auto-moto saveza Republike Srpske pozivaju da na ovim mjestima voze sa povećanom pažnjom i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Aleksandrovac – Aleksandrovac /auto-put/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac”, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi pa je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog deminiranja terena, na regionalnom putu Doboj – Maglaj, u mjestu Rječica Donja, grad Doboj biće privremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova – radovi će trajati 30 minuta, nakon čega će saobraćaj biti puštan 15 minuta, do 17. oktobra.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska – Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica do 20. decembra.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac – Piperi.

Na području FBiH na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija u toku su radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na čišćenju akumulacije na brani “Bogatići” na magistralnom putu Sarajevo – Trnovo, tako da se na ovoj lokaciji od 000 do 19.00 časova saobraća jednom trakom, uz moguće kraće obustave.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: „Željezničar” brojao do sedam; Vučijak slavio protiv Ozrena
Naredni članakVRIJEME: Sunčano i toplo, uveče naoblačenje