Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju, a izmjene su na mjestima gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Jezero, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Vozačima u FBiH savjetuje se oprez zbog odrona na putnim pravcima Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim-Bosanska Otoka, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Živinice-Kladanj-Olovo, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Novi Travnik-Nević Polje i Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Sporije se zbog radova tokom dana saobraća na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a vozačima savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 21. februar
Naredni članakVRIJEME: Sunčano, temperatura vazduha do 20 stepeni Celzijusovih