U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća nesmetano uz povoljne vremenske uslove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putnim pravcima na kojima su u toku radovi: Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH/Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Derventa-Žirovina, Klašnice-Gornja Vijaka, Dobro Polje-Miljevina, Rudanka-Doboj, Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća.

Zbog radova u tunelima Čemerno, Čeljigovići i Stambolčić, kao i u tunelu Ugar, na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/, izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Doboj-Doboj /Poljice/ i Rudanka-Doboj zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu Ivanjska –Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak /Klakar Donji/ i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci obustavlja se saobraćaj na 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Bijeljina-Ugljevik-Priboj od 7.00 do 17.00 časova, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na dionicama puteva: Stanić Rijeka-Karuše i međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-Granični prelaz Brod, Kula-Lukavica, Karuše-Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivina, granični prelaz Gradiška-terminal Gradiška-Aleksandrovac/poslovna zona, Doboj-Bukovica mala -granični prelaz Brod.

Zbog oštećenja, na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn i za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje.

Radovi u tunelu Ivan na pitu Tarčin-Konjic u FBiH privremeno su obustavljeni i biće nastavljeni u ponedjeljak, 12. jula.

u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20.00 do 5.00 časova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi se izvode i na dionicama Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Prelaz Kozarska Dubica, koji nije bio u funkciji od 1. aprila 2020. godine, otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj, ali ne i za teretna vozila. 

Foto: nezavisne.com/Ilustracija

Izvor: SRNA

Prethodni članakĐoković u finalu Vimbldona (FOTO/VIDEO)
Naredni članakSrpska bogatija za 13 beba