Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su jutros mjestimično klizavi, a poledice ime u višim planinskim predjelima i preko prevoja, posebno na dionici Foča-Dobro Polje, gdje je izmjereno minus 15 stepeni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog mjestimično guste magle na auto-putu Zenica-Sarajevo vidljivost je smanjena na manje od 50 metara. Magle ima i na pojedinim dionicama uz rijeku Unu.

Iz AMS-a apeluju da vozači prilagode brzinu i izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U FBiH je na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 30. januar
Naredni članakVRIJEME: Danas sunčano