Prohodnost puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je zadovoljavajuća, a iz Auto-moto-saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na poledicu, posebno u višim predjelima, gdje ima mjestimično i ugaženog snijega na kolovozima.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na širem području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz, a magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Bihać – Bosanski Petrovac /Ripač/, kao i na području Viteza.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica kod Doboja privremeno se obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Mrakovica – Gornji Podgradci, na dionici Vodice – Gornji Podgradci, zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na regionalnom putu Priboj – granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na području FBiH zbog radova na putu Ključ – Sanski Most saobraćaj je preusmjeren na obilaznice u neposrednoj blizini.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema zadržavanja. 

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

Izvor: SRNA

Prethodni članakCvijanović i Alejnik o situaciji u BiH i stavovima Srpske
Naredni članakVRIJEME: Danas pretežno vedro uz manji porast temperature