Izrazito niska temperatura vazduha jutros doprinosi formiranju poledice na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ zbog čega vozači treba da paze, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Mogući su odroni na dionicama u usjecima, a na putevima na kojima se izvode radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola- Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Saobraćaj je zbog odrona u prekidu na dionici regionalnog puta Vodice-Gornji Podgradci.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara-Čajniče-granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na putnom pravcu granica FBiH/Republika Srpska /D. Ledenice/-Crkvina-Modriča-Doboj /Republika Srpska/FBiH Karuše/ od juče do subote, 20. januara, kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozači treba da tom dionicom voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na području FBiH smanjena je vidljivost zbog magle na dionicama Bosanski Petrovac-Lanište i Glamoč-Mliništa.

Zbog vanrednog servisiranja tunelske cijevi tunela “25. novembar” na dionici auto-puta Bradina-Lepenica /smjer Konjic-Sarajevo/ danas i sutra će biti obustavljen saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova, a tokom obustave vozila će saobraćati magistralnim putem Bradina-Blažuj.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica vozači treba da obrate pažnju zbog čestih izlazaka divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 12. januar
Naredni članakVRIJEME: Hladno i uglavnom suvo