Vozačima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/zbog visoke dnevne temperature iz Auto-moto saveza preporučuju da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, te da voze maksimalno oprezno i da prave češće pauze tokom putovanja.

Zbog radova na izgradnji minihidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na magistralnom putu na dionici Kotor Varoš-Obodnik.

Na dijelu magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog izvođenja radova u tunelima Čemerno /Brod na Drini dva-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Stambolčić /Pale-Podgrab/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija zbog radova na magistralnom putu na dionici Derventa-Derventa /Žirovina/ u dužini od 1.55 kilometara.

U toku su radovi na magistralnom putu na dionici Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja. Iz AMS-a navode da saobraćaj reguliše privremena saobraćajana signalizacija sve do utorka, 20. jula.

Zbog radova u tunelu “Ugar”, na magistralnom putu na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na dijelu magistralnog puta Rudanka-Doboj zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”. Predviđeno je da radovi traju do 1. avgusta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju magistralnih puteva na dionica Doboj-Doboj /Poljice/ i dionici Rudanka-Doboj.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice magistralnog puta na dionici Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozače iz AMS-a savjetuju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju sve do 26. juna.

Zbog radovna na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova radnim danima dolazi do obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Isto se odnosi i na dionicu regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci. Obustava saobraćaja neće se izvoditi vikendom i tokom praznika.

Kretanje vangabaritnog tereta planirano je na dionicama puteva: granica FBiH/Republike Srpse Karuše-Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-granica Srpske/FBiH Koprivina /do nedjelje, 18.jula/, granični prelaz FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka-granični prelaz Srpske/FBiH Karuše /do petka, 16. jula/.

Na regionalnim putevima Piperi-Šibošnica i Piperi-Lukavica od 7.00 do 17.00 časova zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putnom pravcu na dionici Stari Majdan-Lamovita, zbog izvođenja radova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja sve do 1. avgusta.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta na dionici Jezero-Šipovo, saobraćaj će se povremeno obustavljati 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

U FBiH na auto-putu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja /Tarčin-Jablanica/ zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Foto: gledaj.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 14. jul
Naredni članakVRIJEME: Danas toplo, temperatura do 39, ali i oblačno uz uslove za kišu i grmljavinu