U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su vlažni i klizavi, a zbog niske temperature poledice ima u višim planinskim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

U kotlinama i duž rijeka mjestimično ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

Iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina, u rejonu Balatuna, zbog radova se saobraća usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH magla smanjuje vidljivost na području Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, kao i na dionici autoputa Zenica-Sarajevo.

na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most kod Vodenog parka saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 21. januar
Naredni članakVRIJEME: Tokom dana malo toplije, uveče naoblačenje