Na Manjači će zbog bojevog gađanja danas biti obustavljen saobraćaj od Han Kola do Stričića, a vozila mogu da koriste alternativni pravac Han Kola-Ledenice-Stričići, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu biće na snazi od 10.00 do 18.00 časova.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, ali je na tim dionicama kolovoz klizav i vlažan.

Do povremenih zastoja dolazi na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, gdje je obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Radovi se izvode uz magistralni put Rudice-Novi Grad gdje se gradi pješačka i biciklistička staza, pa su na toj lokaciji izmjene u saobraćaju. Jednom saobraćajnom trakom zbog radova se vozi i regionalnim putem Gornja Čađavica-LJeljenča.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog čega je izmjenjen režim u saobraćaju, a izmjene su i na području Banjaluke na putu Srpske Toplice-Karanovac gdje je u toku igradnja trotoara uz magistralni put.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac /auto-put/ zbog rekonstrukcije kolovoza.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmorištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, na dionici Rudice-Novi Grad, te na pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena saobraćajna signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Do povremenih obustava saobraćaja u toku dana dolaziće u dobojskom naselju Kostajnici na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” na regionalnom putu prema Modriči.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka saobraćaj se zbog radova u LJeskovim vodama odvija usporeno, kao i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, gdje se aktiviralo klizište.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Konjic-Jablanica u mjestu Lendava, zatim Semizovac-Olovo-Kladanj, u Sižju na dionici Lukavac-Gračanica i na putnom pravcu Tuzla-Kalesija u mjestu Miljanovci.

Obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži na magistralnom putu Stup-Blažuj, pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Zbog vjerskih praznika danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša čeka se duže na ulazu u BiH, a na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Foto: una.ba

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 1. novembar
Naredni članakVRIJEME: I dalje toplije od prosjeka za ovo doba godine