Niska temperatura i poledica usporavaju odvijanje saobraćaja na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a iz Auto-moto saveza posebno izdvajaju planinske prevoje, mostove, vijadukte i tunele.

Iz AMS ističu da se zbog prazničnog vikenda očekuje pojačana frekvencija vozila, kako na putevima, tako i na graničnim prelazima, na kojima jutros nema dužih zadržavanja.

Učestali su odroni, posebno na putevima Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča – Šćepan Polje, Foča – Gacko i Višegrad – Ustiprača – Rogatica.

Vidljivost je zbog magle smanjena na širem području Bihaća, kao i na dionici Stanić Rijeka – Orahovica u FBiH, dok na širem području Tomislavgrada duva jak vjetar.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica kod Doboja privremeno se obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Mrakovica – Gornji Podgradci, na dionici Vodice – Gornji Podgradci, zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Јednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Na regionalnom putu Priboj – granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na području FBiH u toku su radovi i na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most.

Na magistralnom putu Livno – Šuica česti su izlasci divljih konja na kolovoz.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakSrpska bogatija za 28 beba; U Doboju na svijet došlo četvoro mališana
Naredni članakVRIJEME: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost