Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, poledice ima u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, a jak vjetar u duva na jugozapadu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Vozačima se savjetuje da na magistralnom putu Livno-Šuica voze oprezno jer su učestali izlasci divljih konja na kolovoz.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Foto: nezavisne.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 8. februar
Naredni članakVRIJEME: Hladno i dalje, slab snijeg na istoku