Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske ističu da je na putevima na kojima su u toku radovi obavezno poštovanje privremene signalizacije i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Rudanka – Doboj.

Zbog minerskih radova na regionalnom putu Doboj – Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj u vremenu od 11.00 do 15.00 časova tako da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Na regionalnom putu Gornja Čađavica – LJeljenča, u rejonu LJeljenče u toku je radovi zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta, na magistralnom putu Sastavci – Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom i regulisan je privremeno postavljenom signalizacijom.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crna Gora /Metaljka/.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH, na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum iz opravca Stoca, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na zaobilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Radovi na sanaciji mosta u toku su na planinskom prevoju Komar, na putu Travnik – Donji Vakuf, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Jablanica – Potoci, Tarčin – Raštelica, Čevljanovići – Nišići i Grude – Vitina.

Na graničnim prelazima Gradiška, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazuima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 2. april
Naredni članakVRIJEME: Promjenljivo oblačno i svježije