Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu na svim vlažnim lokalitetima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju i na moguće odrone na dionicama u usjecima i vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog radova na magistralnom putu granični prelaz Rača – Balatun saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na diomnicama magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj – Rudanka.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica”, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica, grad Doboj.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putu Prijedor tri – Koprivna, gdje su u toku radovi.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radovi su u toku na dionicama magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan, Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i Han Pijesak dva – Sokolac.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Za vrijeme trajanja radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Putnička vozila na toj dionici saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog opasnosti od klizišta na dioonici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac – Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona zabranjen je na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.

Obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog mosta.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, teretni saobraćaj je preusmjeren na brzi put Banjaluka – Laktaši.

Na području FBiH magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kaonik – Vitez – Travnik, Ormanica – Gradačac, Žepče – Zavidovići – Banovići, Karuše – Maglaj i Gračanica – Šićki Brod – Kalesija.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Jablanica – Mostar, Ključ – Sanski Most i Čevljanovići – Nišići.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 18. decembar
Naredni članakVRIJEME: Pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost