Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske ističu da je na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom i vozačima na svim putnim pravcima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Od sutra do 29. marta biće zabranjeno odvijanje saobraćaja za sva vozila na dijelu magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina zbog radova u tunelu na tom putu.

Za to vrijeme mještani Kalinovika će koristiti regionalni put prema Foči Dobro Polje – Jažići i Jažići – Jelašica – Miljevina, koji je dijelom makadamski.

Ostala putnička i teretna vozila do 20 tona preusmjeravaće se na magistralne puteve Foča – Ustikolina – Grebak – Zagor – Delijaš – Trnovo i Foča – Ustiprača – Rogatica – Sarajevo.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci – Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog bušačko-minerskih radova, privremeno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova dva puta po pet do sedam minuta.

Zbog radova na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica do 29. marta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na području FBiH u toku su radovi na ulazu u Neum, na putu Stolac – Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude – Vitina, Čevljanovići – Nišići.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Foto: rtrs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 5. mart
Naredni članakVRIJEME: Danas oblačno uz slabu kišu