Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske temperature mogući su nailasci na poledicu u višim predjelima i preko planinskih prevoja, te preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i vozačima savjetuju opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od novog odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica – Gornji Podgradci, na dionici Vodice – Gornji Podgradci.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina, u rejonu Balatuna, zbog radova se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gode /Metaljka/.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na magistralnom putu dionica Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici Ključ – Sanski Most u FBiH zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra pretežno oblačno
Naredni članakVRIJEME: Danas pretežno sunčano