Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično vlažni, posebno na dionicama gdje magla smanjuje vidljivost.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja i vozačima savjetuju opreznu vožnju, izbjegavanje rizičnih preticanja i poštovanje saobraćajne signalizacije, te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Na putu Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim saobraćaja zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”, na putu Prijedor – Kozarac radi izgradnje auto-puta Banjaluka – Prijedor, a na putu Lapišnica – LJubogošta zbog radova u tunelu “Čeljigovići”.

U mjestu Gornji Podgradci saobraćaj je izmijenjen zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice, a u mjestu Sovjak zbog oštećenja mosta preko rijeke Jablanice.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja i na putevima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Klašnice jedan – Nova Topola, Gradiška – Nova Topola, Čatrnja – Gradiška, na petljama Johovac i Rudanka.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila teža od 10 tona na mostu Kralja Aleksandra na putu Brodar – Rudo, a za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Na području FBiH zbog mogućih odrona skreću pažnju na puteve Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Velika Kladuša – Bužim – Bosanska Otoka, Simin Han – Banj Brdo, Srebrenik – Živinice – Kladanj – Olovo, Crna Rijeka – Jajce – Donji Vakuf, Novi Travnik – Nević Polje i Bugojno – Gornji Vakuf/Uskoplje.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija na magistralnom putu Mostar – Stolac, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 18. februar
Naredni članakVRIJEME: Danas sunčano i toplo za ovo doba godine