U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, a zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima, smanjena je vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog neophodnih radova obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka – Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera, kao i na dionici magistralnog pravca Prijedor-Tukovi, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”, kao i na auto-putu Gradiška – Banjaluka te zbog radova na mostu “Bogdanovac”.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice jedan zbog radova na rehabilitaciji kolovoza, kao i na dionice magistralnog pravca Han Pijesak dva – Sokolac i na trasi Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/.

Radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe, je izmijenjen režim saobraćaja.

Jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, dok je zabranjen prelazak vozilima čija je masa viša od 30 tona.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta, a usporen je i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, te na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta LJubogošta – Sumbulovac – Podromanija, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija – Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa.

Zbog miniranja terena na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, a minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrica.

U FBiH obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ i preusmjeren na obilaznicu.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na pravcu Brčko – Cerik /Malezijski put/ radnim danom od 8.00 do 16.00 časova zbog deminiranja terena, a deminerski radovi izvode se i na putu Lopare – Čelić kod skretanja za Brusnicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Cazin – Velika Kladuša, Lašva – Kaonik, Lukavac – Šićki Brod, Srbljani – Bosanska Krupa, Bugojno – Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica – Prozor, Tarčin – Konjic, Kladanj – Vlasenica /Gojsalići/, Jelah – Doboj /Karuše/ i Čevljanovići – Nišići.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su trenutno kratkotrajna.

Zbog radova u Hercegovačkoj ulici u Metkoviću zatvoren je granični prelaz Gabela Polje, pa se vozila preusmjeravu na prelaze Doljani i Nova Sela.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 12. jun
Naredni članakDOBOJ: Juniori Sloge Meridian dočekuju Rudar iz Prijedora