U većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH jutros se vozi po mokrim ili vlažnim kolovozima, dok je u kotlinama i uz riječene tokove kao i u višim predjelima smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti.

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju i na učestale odrone i savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te napominju da je i posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na dionicama magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj, gdje su u toku radovi, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj – Rudanka.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta.

Za vrijeme trajanja radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na toj dionici putnička vozila saobraćaju otežano, a za teretna vozila saobraćaj je obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta. Saobraćaj je zabranjen za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Režima saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac – Aleksandrovac /auto-put/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac”, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka, na lokaciji male hidroelektrane Bočac, zbog uređenja korita rijeke Vrbas, uključivanja i isključivanja mehanizacije, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putu Prijedor tri – Koprivna zbog radova koji su u toku.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, kao i na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj Modriča, u mjestu Kostajnica.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac – Piperi.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Do kraja godine obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog mosta.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, teretni saobraćaj će biti preusmjeren na brzi put Banjaluka – Laktaši.

Na području FBiH počela je sanacija mosta Begića i Begovića, na putu Jablanica – Mostar, zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Počeli su i radovi na Rostovu, na putu Novi Travnik – Bugojno, zbog čega se svakog radnog dana od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Bilješevo – Lašva, Ključ – Sanski Most i Semizovac – Olovo – Kladanj.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 21. novembar
Naredni članakVRIJEME: Oblačno sa kišom, na planinama snijeg