Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano po pretežno suvim kolovozima, a magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi i potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju, naveli su iz AMS.

Zbog radova izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica – Prijedor u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto – puta Banjaluka-Prijedor do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin Kamen privremeno će biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj, u vremenu između 11.00 i 15.00 časova, tako što će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj za sva vozila na dionici regionalnog puta Razboj – Stanari – Rudanka.

U vrijeme trajanja zabrane, saobraćaj se preusmjerava na alternativne putne pravce Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

U toku je izgradnja pješačke i biciklističke staze, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja uz magistralni put Rudice – Novi Grad.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići – entitetska granica /Prisika/, odnosno putu preko Kneževa, od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog održavanja koncerta povodom manifestacije “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” obustavljen je saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ najavljene su izmjene u režimu saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko tog puta.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Na području FBiH najavljeni su intezivniji radovi na magistralnom putu, na ulazu u Hadžiće, zbog čega će se u vremenu od 9.00 do 16.00 časova saobraćati usporeno.

Od sutra je najavljeno zatvaranje jedne trake, pa će se na ovom lokalitetu saobraćati uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koristiće se alternativni pravci u oba smjera.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Bugojno – Kupres, Vitez – Nević Polje, Livno – Kamensko, Semizovac – Olovo, Ripač – Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa na putu Donji Vakuf – Jajce u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 13. septembar
Naredni članakVRIJEME: Pretežno sunčano, uveče moguća kiša na sjeverozapadu